Huomenta! Heräsin aikaisin ja ehdin tulla laittamaan tänne ohjeen kakkuun, jota tein viikonloppuna. Tarkoitus oli päästä eroon jogurtin jämistä, joten kehittelin tällaisen reseptin. Kaapista löytyi suklaata ja banaania, joten laitoin niitätähän kakkuun. Kakku on mehevää ja paranee vanhetessaan!
![]() |
Banaani-suklaakakku |
Torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l)
5 dl jauhoja
(itse käytin karkeita vehnäjauhoja)
2 dl sokeria
2,5 tl
leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl
inkivääriä
0,4 tl kardemummaa
2 dl
soijajogurttia (tai tavallista jogurttia tai kermaa, jolloin kannattaa lisätä hieman jauhoja)
3 kananmunaa
2 suurehkoa
banaania (2 dl sosetta)
1,5 dl
juoksevaa margariinia (tai sulatettua, jäähtynyttä margariinia)
80-100g
tummaa suklaata (yli 80%)
Sekoita
kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit esimerkiksi sauvasekoittimella tai
sitten ihan haarukalla, niin kuin minä tein. Sulata suklaa mikrossa tai
vesihauteessa, jäähdytä hyvin. Jos käytät muuta kuin juoksevaa margariinia,
anna sen jäähtyä hyvin ennen lisäämistä. Lisää banaani, munat, suklaa ja
margariini kuivien aineiden joukkoon.
Kaada
taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen
uunin alimmalla tasolla noin 60 min (kannattaa kokeilla kypsyys hammastikulla:
jos jää taikinaa, kakku on vielä raaka). Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min
ennen kumoamista.
Kakku on
parhaimmillaan n. kolmen päivän kuluttua. Päälle olisi kiva sihdata tomusokeria
koristeeksi, ja toki nämä voi leipoa muffineiksikin (200 astetta, paistoaika
puolittuu).