keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Banaania kakkuun

 Huomenta! Heräsin aikaisin ja ehdin tulla laittamaan tänne ohjeen kakkuun, jota tein viikonloppuna. Tarkoitus oli päästä eroon jogurtin jämistä, joten kehittelin tällaisen reseptin. Kaapista löytyi suklaata ja banaania, joten laitoin niitätähän kakkuun. Kakku on mehevää ja paranee vanhetessaan!

Banaani-suklaakakku


Torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l)

5 dl jauhoja (itse käytin karkeita vehnäjauhoja)
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,4 tl kardemummaa
2 dl soijajogurttia (tai tavallista jogurttia tai kermaa, jolloin kannattaa lisätä hieman jauhoja)
3 kananmunaa
2 suurehkoa banaania (2 dl sosetta)
1,5 dl juoksevaa margariinia (tai sulatettua, jäähtynyttä margariinia)
80-100g tummaa suklaata (yli 80%)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit esimerkiksi sauvasekoittimella tai sitten ihan haarukalla, niin kuin minä tein. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jäähdytä hyvin. Jos käytät muuta kuin juoksevaa margariinia, anna sen jäähtyä hyvin ennen lisäämistä. Lisää banaani, munat, suklaa ja margariini kuivien aineiden joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 60 min (kannattaa kokeilla kypsyys hammastikulla: jos jää taikinaa, kakku on vielä raaka). Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista. 

Kakku on parhaimmillaan n. kolmen päivän kuluttua. Päälle olisi kiva sihdata tomusokeria koristeeksi, ja toki nämä voi leipoa muffineiksikin (200 astetta, paistoaika puolittuu).