sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Halloween tunnelmia

S-linnan Halloween ei ollut lainkaan hassumpi. Se sisälsi herkuttelua tyttöjen kesken, muuttopuuhia ystävän luona, kauhuleffaa ja lämpimiä iltoja. Sadetta tottakai, nykyään tuntuu, että Savonlinnaa ja sadetta ei sovi erottaa toisistaan. Ne taitavat kuulua yhteen?
muuttolonkerot! etenkin mansikkainen Matti oli oikein hyvä kokemus
 En ole ahdistunut marraskuusta, kunhan sää ei kylmene dramaattisen äkkiä. Pimeyden kanssa olen ihan sujut, vaikka se syökin vähän energiatasoja. Kynttilän valo, villasukat ja ystävän seura on kuitenkin parhaimmillaan juuri pimenevässä marraskuisessa illassa.

Koulu ei ole aiheuttanut työtä lähi päivinä, ja olenkin välillä löytänyt itseni tuijottelemasta tyhjää näyttöpäätettä miettien, että mitäs seuraavaksi edes tekisi. Jossain vaiheessa tuntui, että edistettäviä esseitä, raportteja ja tiivistelmiä oli jokaiselle päivälle jakaa. Tykkään valmistella asiat melkein valmiiksi, ja viimeistellä ne sitten paineen alla lopulliseen muotoon. Minun kohdallani lopullinen muoto tarkoittaa jopa alusta asti jutun työstämistä uudelleen, koska käytetty kieli ei vaikka ihan miellytä.

Siemailen tässä liptonin uutuus teetä, eli naustiskelen mustikkakuppikakkuja nestemäisessä muodossa. Ei ollenkaan hassumpaa. Tälle illalle oli suunnitelmissa tansseihin lähtöä, mutta mitäs se sellainen suunniteltu elämä voisikaan ihmiselle antaa? Parempi joskus kuunnella omia fiiliksiä: tänään voittaa ne villasukat ja ystävän seura. Ja ehkä muutama palanen tummaa suklaata.

Viikon tunnelmia muutaman kuvan muodossa.

Rahkapojaista pizzaa pinaatilla ja ananaksella

hämppismuffinit

sormikeksit

illan tunnelmia
Tuohon rahkapizzaan lienee paikallaan jakaa resepti, sen verran hyvää se oli. Tässä mittasuhteita ja ohje, toivottavasti menee edes vähän sinne päin (en muista tarkkaa reseptiä).

Pieni pellillinen

0,5 dl joitakin jauhoja (itse käytin tummia gluteenittomia)
2 prk maitorahkaa (käytin 400g rasvatonta maitokolmion rahkaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 dl juustoraasetta (ei pakollinen)
4 munaa (jos keltuaisten määrä säikäyttää, voisi varmaan hyvin laittaa 2 kokonaista ja 3 valkuaista)

Leivinjauhe ensin sekaisin jauhojen kanssa, muuten kaikki aineet voi vain sekoitella kulhossa. Taikinan voi antaa levähtää 10 min, sitten levitellä leivinpaperin päälle pellille tai suureen vuokaan ja esipaistaa kymmenisen minuuttia 200 asteessa.

Esipaistetulle pohjalle lisätään täytteet. Täytteet valinnan mukaan: Tässä pizzassa oli tomaattipyrettä, punasipulia, ananasta, tomaattia ja päälle vielä Polar 15 % juustoraastetta silmämääräisesti.Sitten vain takaisin uuniin niin kauksi aikaa, että juusto sulaa mukavasti. Päälle voi ripotella tuoretta pinaattia tai rucolaa.

Suosittelen tätä pizzaa, se oli oikein hyvää ja tarjosi toivottua vaihtelua.