Ruoka ja tapakulttuurin opintojaksolla vietimme oikeaa business illallista italialaisen keittiön tapaan. Kaikki ryhmät saivat valmistaa esillä olevista raaka-aineista haluamansa pääruoan, lisäkkeen ja jälkiruoan. Näimme kärryssä sieniä, joten ihan ensimmäiseksi tuli mieleen sienirisotto. Täysin sama pääruoka valmistettiin kuitenkin myös yhdessä toisessa keittiössä, joten vaihdoimme suunnitelmaa. Lopulta teimme sitten mozzarella - focacciaa ja sieniravioleita. Jälkiruoaksi italaista marjajäädykettä.
Focacciaan tuli päälle mozzarellaa ja aurinkokuivattujatomaatteja. Yrtiksi käytin tällä kertaa oreganoa, timjami olisi ehkä ollut kivempi. Leipään käytin tietenkin oliiviöljyä.
Jälkiruoan kanssa kävi hassusti, kun jäätelökoneen kulho ei ollutkaan kylmänä pakkasessa. Massaa piti sitteb vilentää ihan vain astioissa pakkasessa, mutta siitä tuli loppujen lopuksi ihan kiva ja hyvä kuitenkin. Jäden sekaan laitoimme keksimuruja, sitruunan mehua ja valkosuklaata.
Meillä oli meneillään pieni kisailu, ja voitto meni tällä kertaa kasvislasagnelle ja sirtuunaiselle jälkiruokatortulle. Nam! Muissa kiettiöissä valmistui näiden lisäksi myös juurikin se sienirisotto, muutama pasta, tiramisua ja mutakakkua.