tiistai 27. tammikuuta 2015

Business illallinen

Ruoka ja tapakulttuurin opintojaksolla vietimme oikeaa business illallista italialaisen keittiön tapaan. Kaikki ryhmät saivat valmistaa esillä olevista raaka-aineista haluamansa pääruoan, lisäkkeen ja jälkiruoan. Näimme kärryssä sieniä, joten ihan ensimmäiseksi tuli mieleen sienirisotto. Täysin sama pääruoka valmistettiin kuitenkin myös yhdessä toisessa keittiössä, joten vaihdoimme suunnitelmaa. Lopulta teimme sitten mozzarella - focacciaa ja sieniravioleita. Jälkiruoaksi italaista marjajäädykettä.
Sieniraviolit

Kasvislasagne

Kreikkalainen salaatti

Jälkiruokakatsaus

Pastaa ja focacciaa

Kyllä oli herkkuja!
Pastan tekeminen oli helppoa ja kivaa! Taikinaan tuli oikeastaan pelkästään durum-vehniksiä ja vettä. Taikina lepäsis itten hetken jääkaapissa ja sen jälkeen sitä työstettiin joko pastakoneella tai kaulien. Me kaulitsimme, sillä halusimme tehdä ihan kotitekoisen näköisiä ravioleita. Täytteeseen tuli tuorejuustoa, sieniä, yrttejä ja parmesaania. Raviolit täytettiin ja keitettiin todella suolaisessa vedessä. Lopputulos oli sitten melko suolainen, jotkut jopa jättivät sen vuoksi vähän syömättäkin. En tiedä, miksi ohjeessa veteen lisättävä suola oli niin hurjan suuri. Jos teen näiitä kotona, vähennän keitinveden suolaa oleellisesti. Päälle tuli vielä voista ja parmesaanista kastike. Näyttävä ja erilainen annos, idea hyvä!

Focacciaan tuli päälle mozzarellaa ja aurinkokuivattujatomaatteja. Yrtiksi käytin tällä kertaa oreganoa, timjami olisi ehkä ollut kivempi. Leipään käytin tietenkin oliiviöljyä. 

Jälkiruoan kanssa kävi hassusti, kun jäätelökoneen kulho ei ollutkaan kylmänä pakkasessa. Massaa piti sitteb vilentää ihan vain astioissa pakkasessa, mutta siitä tuli loppujen lopuksi ihan kiva ja hyvä kuitenkin. Jäden sekaan laitoimme keksimuruja, sitruunan mehua ja valkosuklaata. 

Meillä oli meneillään pieni kisailu, ja voitto meni tällä kertaa kasvislasagnelle ja sirtuunaiselle jälkiruokatortulle. Nam! Muissa kiettiöissä valmistui näiden lisäksi myös juurikin se sienirisotto, muutama pasta, tiramisua ja mutakakkua.